ارائه دفاع مالیاتی
دفاع مالیاتی
دفاع مالیاتی به کلیه مراحل مشاوره و پیگیری تمام امور مالیاتی با تنظیم لوایح متناسب با قانون و مقررات سازمان مالیاتی گفته می شود. جهت دفاع مالیاتی باید از تمامی بندها، تبصرهها و مادههای قانون کشور آگاهی لازم را داشته باشید. در بعضی موارد متأسفانه افرادی که دانش و آگاهی لازم را در این امور نداشته اند دفاع مالیاتی انجام داده و نتایج بسیار ضعیفی کسب نموده اند و گاها منجربه تعطیلی شرکت خود شده اند.
ارائه دفاع مالیاتی در حقیقت فرصتی مناسب برای احقاق حق مالی افراد یا سازمانها می باشد. درصورتی که نیاز به ارائه دفاع مالیاتی در خصوص حل مشکل خود دارید می توانید قبل از ارائه اعتراض از خدمات مشاوره مدیریت امیرکبیر کیش استفاده نمایید.
لایحه دفاعیه ) دفاع مالیاتی (
گاهی در اواسط دعوا، طرفین در دادگاه حقوقی و یا کیفری متنی کتبی را برای دفاع از حقوق خود علیه یکدیگر می نویسند و طبق آن اطلاعات مخصوصی را برای دادگاه بیان می کنند، به این موارد در علم حقوق متن لایحه گفته می شود.
لایحه مالیاتی نیز به دفاعیات مکتوبی گفته می شود که مشمولان پرداخت مالیاتی به ادارات رسیدگی به اختلاف مالیات ابلاغ می کنند. نحوه نوشتن لایحه مالیاتی نقش بسیار مهمی در مشخص شدن نتیجۀ دعوا دارد.
قبل از تقدیم لایحه دفاع مالیاتی مرجع رسمی تعیین مالیات موظف است برگه هایی که مطابق با آن تصمیم به دریافت مالیات کرده را به پرداخت کننده مالیاتی تقدیم نماید. مشاورین حقوقی قبل تنظیم لایحه مالیاتی ابتدا باید گزارش مالیاتی را با دقت خوانده و بر اساس قوانین مالیاتی کشور، نظرات دیوان عدالت اداری، نظر شورای عالی مالیاتی و توصیه های اداره مالیات و دیگر قوانینی که در تشخیص مالیات نقش بسزایی دارد، مقایسه کند. در پایان نیز اقدام به تنظیم لایحه مالیاتی نماید.
ارائه دفاع مالیاتی برای اشخاص حقیقی
نکاتی را برای دفاع مالیاتی اشخاص حقیقی باید در نظر گرفت به شرح زیر می باشد:
- دفاع اشخاص حقیقی، باید توسط مودی، وکیل، حسابدار یا قائم مقام او انجام گردد. اگر مودی در قید حیات باشد و وکالت کارهای مالی خود را به شخص دیگری نسپرده باشد، مسئولت انجام تمام مراحل دفاع بر عهده خودش می باشد.
- اگر مودی در قید حیات باشد ولی بنا به هر دلیلی محجور بوده، باید قیم او فرایند اعتراض را پیگیری نماید.
- اگر مودی در قید حیات و غیر محجور باشد اما انجام امور مالی خود را به فردی دیگر سپرده باشد، باید به آن شخص به عنوان وکیل، اختیارات لازم و کافی داده شود تا بتواند امور دفاع را پیگیری نماید.
- اگر مودی در قید حیات نباشد، ورثه او باید انجام امور را بر عهده بگیرند.
دفاع مالیاتی برای اشخاص حقوقی
- پیگیری اعتراض در افراد حقوقی در صورتی که این افراد رسما اعلام ورشکستگی نکرده باشند، امکان پذیر است. اگر یک شرکت یا سازمان اعلام ورشکستگی کند، مطابق با قانون حق ارائه و پیگیری اعتراضات مالی را ندارند. اگر شرکت مشغول به فعالیت باشد، مدیران شرکت شامل مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره مسئول تنظیم دفاعیه مالیاتی می باشند.
- وکیل شرکت به شرطی که دارای اختیارات لازم برای دفاع از شخص حقوقی باشد، میتواند این امور را پیگیری نماید.
- اگر شرکت منحل و ورشکسته باشد و به صورت رسمی ختم تسویه آن اعلام نشده باشد، مدیران شرکت میتوانند اعتراضات مالی را پیگیری نمایند.
- زمانی که برگۀ تشخیص مالیاتی صادر گردد و به شخص پرداخت کننده ارسال شود، در صورت داشتن ادعای اعتراض، می تواند تا 30 روز بعد از تاریخ ارسال، درخواست رسیدگی مجدد نماید.
مراحل ارائه دفاع مالیاتی
- رئیس اداره مالیاتی شعبه مربوطه
در مواقعی که مودی نسبت به برگ تشخیص مالیات اعتراضی داشته باشد، می تواند تا ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ، شخصا یا توسط وکیل به اداره مالیاتی مراجعه کرده و با ارائه مدارک و اسناد لازم، تقاضای رسیدگی مجدد نماید.
- هیئت حل اختلاف
مودی یا نماینده او باید ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را اعلام نماید و پس از اینکه زمان جلسه دفاع مشخص شد، در جلسه حضور یابند و به دفاع از مدارک خود بپردازند. رای این هیئت قطعی و لازم اجرا است.
- هیئت حل اختلاف تجدید نظر
اگر مودی از رای هیئت حل اختلاف ناراضی باشد می تواند ظرف مدت 20 از تاریخ ابلاغ رای اعتراض خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه کند.
- شورای عالی مالیاتی
مودی یا اداره مالیات میتوانند ظرف یک ماه از تاریخ رای هیئت اختلاف، به شورای عالی مالیاتی درخواست تجدید رسیدگی نمایند. شورای عالی مالیاتی موظف به بررسی رای از نظر قانونی است و اگر این بررسی منجر به نقص رای گردد پرونده به هیئتی دیگر ارجاع می شود.
- هیئت سه نفره وزارت اقتصاد و دارایی
اگر اختلافات در مراحل قبلی حل نشد پرونده به هیئت سه نفره وزارت اقتصاد خواهد رسید. سه نفری که در این هیئت قرار دارند، توسط وزارات اقتصاد منصوب شدهاند. در این مرحله پس از بررسی پرونده، رای نهایی صادر می گردد.
- دیوان عدالت اداری
در صورتی که حل پرونده در مراحل قبل بی نتیجه باشد، وارد سیستم قضایی کشور میشود. مقررات این سیستم با قوانین مالیاتی تفاوتهای عمدهای دارد و در این مرحله مودی باید از یک وکیل دادگستری کمک بگیرد.
بهتر است برای صرفهجویی در وقت و هزینه خود، پرونده در سازمان امور مالیاتی حل شود و با استفاده از مشاوران آگاه از ورود پرونده به دستگاه قضایی جلوگیری کنید.
دفاع مالیاتی بهتر است توسط چه افرادی انجام شود؟
دفاع مالیاتی باید توسط افرادی آگاه از قوانین و دستورالعمل های حسابداری انجام شود. این افراد باید به دفاتر مالی، گزارش و به صورت کلی تراکنش های مالی شرکت تسلط کامل و کافی داشته باشند.
چنانچه به دفاع نیاز داشته باشید می توانید از مشاورانی آگاه و مسلط به این امور استفاده نمایید و بدانید که دفاع مالیاتی دقیقا یک شمشیر دو لبه است و اگر بتوانید از عهده آن بر بیایید مالیات کمتری پرداخت خواهید کرد.